dimarts, 16 de setembre del 2014

DES DEL PLA LECTOR: PER LES FAMÍLIES





Des de fa alguns cursos, el nostre centre participa en el Pla lector del Bages Sud. És una manera d’aprofundir en la LECTURA i l’animació a la lectura a tots els nivells educatius de manera conjunta i coordinada amb tots els Centres educatius i biblioteques municipals del Bages Sud. Tota aquesta tasca acompanya el Pla d’Impuls a la Lectura, prioritari per al Departament d’Ensenyament.

El grup del Pla Lector que està format per bibliotecàries, assessora LIC i mestres i professors, referents de cada centre docent, organitza una sèrie d’activitats que conformen el Pla Lector de Zona.

Pensem que la competència lectora és bàsica: el nen que llegeix més, sap més coses, llegint amplia els seus coneixements, augmenta la seva comprensió i s’expressa millor. Per tant, tot allò que fomenti el gust per la lectura és útil per a  tots els aprenentatges. I si aquest és un dels objectius bàsics a l’escola, tot allò que reforci o prolongui l’objectiu escolar de fomentar la lectura des de casa es útil del tot. (Llegir amb els fills, interessar-se pels seus llibres és de gran ajuda per formar-los com a lectors i com a persones).

És per això que durant el curs us anirem informant de totes aquelles activitats que organitzarem de cara a l’animació lectora. Us avancem aquestes activitats, algunes de les quals us impliquen a vosaltres, les famílies:

-Us farem arribar a casa les maletes viatgeres: amb llibres i materials per a vosaltres i també per als vostres fills, perquè pugueu gaudir de la lectura plegats amb materials adequats per a tots.

-Visitarem amb els alumnes les biblioteques municipals per conèixer el seu funcionament i incentivar l’ús de les biblioteques per part dels vostres fills, i , si pogués ser, també per part vostra.

-Compartirem una lectura amb tots els alumnes de 6è de Primària i 1r d’ESO de la zona, a través de fòrums lectors.

-Els alumnes de Secundària vindran a l’escola a explicar contes als més xics.

-Rebrem la visita d’autors de Literatura Infantil i juvenil, la qual cosa estem segurs que engrescarà als vostres fills a llegir literatura infantil i juvenil.

-Us farem arribar guies de bones lectures per Nadal, Sant Jordi i final de curs perquè els pares pugueu tenir una orientació sobre quins llibres podeu regalar als vostres fills/es o demanar en préstec a les biblioteques públiques.

-Per Sant Jordi organitzarem les Maratons de Contes als pobles de Sant Vicenç de Castellet i El Pont de Vilomara. Podria ser que aquesta activitat s’estengués a d’altres poblacions.

-Continuarem el projecte Lecxit de la Fundació Bofill, que vam encetar el curs passat, amb l’objectiu de millorar la comprensió lectora dels infants de manera lúdica gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa.




Tot això per tal d’unificar esforços per aconseguir un objectiu comú: que els vostres fills, (els nostres alumnes) llegeixin més i aprenguin més.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada